Monday, December 19, 2011

Work... working... or.... workout ???

Sebenarnya aku di tugaskan untuk menghadiri Seminar Pementapan Laman Web/Portal Sektor Awam yang di adakan di JPA Cyberjaya selama sehari. Yang bermula dari 0800 masa pendaftaran hinggalah 1700 majlis dijangka selesai. Apa pun disebabkan dengan masalah teknikal Seminar tersebut selesai pada jam 1400. Membuatkan aku terlebih masa berada di negeri orang. Apa pun aku pergunakan masa yang lebih tu sebaik mungkin. Bak kata pepatah... kalau menyelam minum saja airnya hahaha....

Sepanjang seminar tersebut aku banyak menimba ilmu pengetahuan mengenai laman web/portal untuk agensi-agensi kerajaan dan secara puratanya kebanyakan yang hadir ialah wanita OMG... webmaster kenapa ramai dari golongan wanita?.. dan sepanjang seminar tersebut penceramahnya semuanya perempuan OMG... memang luarbiasa...

Dan apa yang paling menarik laman web rasmi SEDCO telah naik taraf dari 2 Star kepada 3 Star hahaha. Bangga jua aku bila berjaya naik tarafkan laman web yang dahulunya dibanggunkan oleh orang lain, dan kini menjadi 3 Star hasil dari kerja ku sendiri walaupun aku totally ZERO dalam pembikinan laman web ini.

Memandangkan aturcara majlis selesai lebih awal seperti yang di jadualkan, aku menggunakan peluang yang ada untuk walk... walking... and workout... hahaha di sekitar KL dan jua Selangor... aku menghabiskan dan mempergunakan masa tersebut sepenuhnya untuk zalan-zalan orang puteh sakap.

Seperti biasa kalau aku ada urusan kerja di KL aku pasti akan menetap di Serdang, bukan apa kawasan tersebut ku rasakan strategik untuk aku pergi ke atas, bawah, kiri or kanan dan kawasan tersebut jauh sekali daripada kawasan kesesakan lalulintas. Rasanya da penat aku menaip ni, lain rasanya menaip guna notebook x se BEH guna Desktop PC hahaha. Lets da pix tell da story....

IMG_9295
Team Lotus AirAsia

IMG_9305
This is how Sunway Pyramid Decorate for x'Mas celebration

IMG_9314
Seperti biasa aku akan lalu kawasan ni untuk ke D'Mines

IMG_9309
And this place nothing much different daripada dulu hehehe

IMG_9316
3 jalan untuk masuk ke D Mines pilih saja mana yang suka

IMG_9298
Dis is D'Mines Shopping Complex. Unikkan di tengah-tengah ada air. Rasa macam di Italy pula.

IMG_9324
Dis is da map and route.

IMG_9321
Dan inilah transportation nya. Next time kalau datang lagi aku akan naik benda ni. Aku tak nak waktu ni disebabkan cuaca mendung so sayang nanti x boleh tembak apa-apa.

IMG_9327
CUP BON.. nampak menyelerakan wo...

IMG_9328
And this is how it look like. Yummy... nasib baik aku posa kalau x huhu memang kena bedal 2-3 ni.. Manggo ... Strawberries... Peach ... OMG

IMG_9352
Tapi bila da jumpa kedai ni OMG tolak tepi dulu posa tu hahaha talak tahan wo itu godaan.

IMG_9356
Godaan ni yang aku maksudkan OMG hahaha... need to burn it till die.

IMG_9332
Wow ada ka d KK ni? Khas untuk lelaki sahaja? Walaupun berat badan ku da ideal tapi lebih ideal i need more 6.5 KG OMG... eat more protein, calcium and nutrition ... woot.

IMG_9299
Welcome to Digitalmart da place yang mana anda akan dilayan seperti BIG BOS hahaha. Bukannya apa... attitude penjual disini cukup bagus you can ask anything about da gadget and can try it sampai puas hati tanpa perlu membayar dan susah hati sebab mereka akan layan anda sebaik mungkin walaupun anda tidak membeli apa-apa.
Penjual : Abang... abang nak cari apa?
Me : Teda apa.. saja nak tengok-tengok..
Penjual : X kan nak tengok-tengok saja... bagitau saya nak tengok apa .. abang boleh pegang dan tengok puas-puas... x beli pun x apa saya x marah punya.
Me : OMG so serious...
ME : Galaxy Note , Galaxy 7.0, Galaxy 8.9 and Galaxy 10.1

Wow seriously diorang layan ko macam BIG BOS dan diorang langsung x marah pun dan senyuman x pernah luntur dari wajah mereka.

IMG_9333
Iphone, Samsung, BB, Nokia... lai lai hahaha

IMG_9334
Dan di sinilah aku repair HOME BUTTON phone aku yang aku rasa amat berbaloi dan sekejap saja mereka baiki. Kalau di KK... aiyo bos mau siap 1 hari paling cepat ... aiyo ini susah wo mau 1 minggu pun ada.. dan harga kk RM180 aku cuma repair sini RM80 dan dibuat depan mata saja huhuhu.

IMG_9347
Mines Bowl. 1 game RM5.50 for none member.

IMG_9344
Kalau d KK kerusi OSIM tu RM1 =3 min tapi ni bukan kerusi OSIM cuma fungsinya lebih kurang macam OSIM tapi harganya RM3 = 5 min. Berbaloi ke tak?

IMG_9340
Hahaha memang berbaloi siap 2 set aku berurut.. urutannya luarbiasa dari kerusi OSIM tu... kaw kaw dia urut siap boleh baring lagi hahaha.

IMG_9361
Moral of da story AVOID TAXI TOUTS!!! aku sendiri x faham maksudnya.. mungkin ka elakkan diri dari menggunakan perkhidmatan ulat taxi maksudnya?

Ku rasa itu sajalah da story about Work... working.... or .... workout. My Flight Delay 1 hour... sampai kk 2300 huhuhu sandi eh.

7 comments:

 1. Wah...banyak gamba ni kali tapi gamba makanan tu la yg paling memikat terutama tu nihon japanese crepes...memang nampak yummy.....apapun kredit utk gamba croissant tu,nampak cantik dan berseni...ada bakat buat iklan makanan da ko ni hehe..

  ReplyDelete
 2. Wow siok travelling ah, bro! Sa suka tengok2 gadget juga...nanti hujung tahun harap2 dpt melawat Low Yat, spend time sana lama-lama sampai lenguh hehe.

  BTW, apa maksud laman web 2 star 3-star tu? Ada apa2 kriteria mengkategorikan mcm tu?

  ReplyDelete
 3. LIza : Tunggu aku buka kedai restoran baru aku gambal semua hidangan makanan aku hahaha.

  de engineur : ni bukan travelling ni bro ni 2 in 1 da ni hahaha. Kalau agensi kerajaan kami akan di berikan pengiktirafan website kami oleh MDEC paling randah 1 bintang dan paling tinggi 5 bintang. Setiap tahuan ada MGPWA (Malaysia Government Portals & Website Assessment). Untuk mendapat bintang-bintang tu ada syarat² yg ditetapkan untuk dipatuhi. Gitu la kisahnya :)

  ReplyDelete
 4. thanks for sharing, belum pernah pergi lagi tempat ni, nanti boleh la minta tunjuk jalan hihihi..

  ReplyDelete
 5. nooren : boleh ba kalau ko, pilih saja jalan mana ko nak, jalan raya, jalan udara.... hahaha

  ReplyDelete
 6. aduh, aku lum smpi lagi d mines ni... musti mo pigi tu digimart...

  ReplyDelete